Její Nápady
Ještě více sladkého

Zpříjemněte si vaše Sobotní brunche koláči s Bonne Maman!
Malinové koláče s mandlovým krémem
Předehřejte troubu na 200°C Do kuchyňského robotu dejte mouku, máslo, cukr a žloutek a mixujte, dokud hmota nevypadá jako strouhanka. Do hrnku dejte 3 lžíce vody a smíchejte s mandlovým extraktem. Zatímco je robot v chodu, přidávejte pomalu vodu s extraktem, až směs vytvoří těsto. Těsto vyklopte na pomoučený vál, válečkem rozválejte a vložte do keramických, moukou vysypaných forem (4x12cm). Těsto propíchejte po celé ploše vidličkou a dejte do lednice, než ho budete dále potřebovat. Pečte dozlatova v předehřáté troubě asi 12-15 minut. Pro dokončení potřete džemem dno koláčů. Oddělte žloutky od bílků a smíchejte žloutky, mascarpone, cukr a mleté mandle. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho ke směsi žloutků a mascarpone a opatrně promíchejte. Tuto směs vlijte na džemem potřené dno koláče a posypejte nasekanými mandlemi. Snižte teplotu trouby na 180°C a koláče dále pečte 15-25 minut. Koláče jsou hotové, když vrchní směs trochu “vyběhne”, je tuhá a zlatavá. Zlehka posypte moučkovým cukrem a podávejte vlažné.
Suroviny na Těsto
- 175g (1 ½ hrnku) hladké mouky, plus na pomoučení válu
- 75g (6 polévkových lžic) másla
- 25g (2 pol.lžic) cukru
- 1 žloutek
- 15g (1 pol.lžíce) mandlového extraktu
Suroviny na Náplň
- 2 celá vejce
- 175g (14 polévkových lžic) Bonne Maman Malinový Džem
- 150g (12 pol.lžic) sýru mascarpone
- 75g (6 pol.lžic) cukru
- 50g (2 pol.lžíce) mletých mandlí
- 25g (1 pol.lžíce) sekaných mandlí
Meruňkový koláč
V míse smíchejte mouku cukr, a sůl a přidejte máslo. Tato sypká hmota by se měla podobat strouhance. Smíchejte vanilkový extrakt, žloutky a vodu a přidejte tuto směs k sypké hmotě. Vše dobře promíchjte do hladkého těsta. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 30 min. Zlehka vymažte kulatou keramickou formu na pečení (průměr 24 cm). Předehřejte troubu na 180°C. Na pomoučeném vale rozválejte těsto na tloušťku 3mm a širší než je průměr formy. Opatrně těstem vyložte formu a přesahující těsto odstraňte. Na dno koláče ozdobte zbylým těstem. dejte do trouby předehřáté na 180°C a pečte přibližně 20-30 minut (dokud těsto nezezlátne). Nechte koláč vychladnout a pak podávejte.
Suroviny
- 250g (2 hrnky) hladké mouky
- 100g (8 polévkových lžic) cukr
- 2g (½ čajové lžičky) vanilkového extraktu
- 1 špetka soli
- 100g (8 pol.lžic) změklého másla
- 2 žloutky
- 15 ml (1 pol.lžíce) vody
- 1 sklenice Bonne Maman Meruňkový Džem