Zpět na Její Nápady

Její Nápady

Ještě více sladkého

Zpříjemněte si vaše Sobotní brunche koláči s Bonne Maman!

Malinové koláče s mandlovým krémem

Předehřejte troubu na 200°C Do kuchyňského robotu dejte mouku, máslo,  cukr a žloutek a mixujte, dokud hmota nevypadá  jako strouhanka. Do hrnku dejte 3 lžíce vody  a smíchejte s mandlovým extraktem. Zatímco je robot v chodu, přidávejte pomalu vodu s extraktem, až směs vytvoří těsto. Těsto vyklopte  na pomoučený vál, válečkem rozválejte a vložte  do keramických, moukou vysypaných forem (4x12cm). Těsto propíchejte po celé ploše vidličkou a dejte  do lednice, než ho budete dále potřebovat. Pečte dozlatova v předehřáté troubě asi 12-15 minut. Pro dokončení potřete džemem dno koláčů. Oddělte žloutky od bílků a smíchejte žloutky, mascarpone, cukr a mleté mandle. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho ke směsi žloutků a mascarpone a opatrně promíchejte. Tuto směs vlijte na džemem potřené dno koláče a posypejte nasekanými mandlemi. Snižte teplotu trouby na 180°C a koláče dále pečte 15-25 minut. Koláče jsou hotové, když vrchní směs trochu “vyběhne”, je tuhá a zlatavá. Zlehka posypte moučkovým  cukrem a podávejte vlažné. 

Suroviny na Těsto

  • 175g (1 ½ hrnku) hladké mouky,  plus na pomoučení válu
  • 75g (6 polévkových lžic) másla
  • 25g (2 pol.lžic) cukru
  • 1 žloutek
  • 15g (1 pol.lžíce) mandlového extraktu

 

Suroviny na Náplň

  • 2 celá vejce
  • 175g (14 polévkových lžic) Bonne Maman  Malinový Džem
  • 150g (12 pol.lžic) sýru mascarpone
  • 75g (6 pol.lžic) cukru
  • 50g (2 pol.lžíce) mletých mandlí
  • 25g (1 pol.lžíce) sekaných mandlí

 

merunkovy-kolac-bonne-maman

Meruňkový koláč

V míse smíchejte mouku cukr, a sůl a přidejte máslo. Tato sypká hmota by se měla podobat strouhance. Smíchejte vanilkový extrakt, žloutky a vodu a přidejte tuto směs k sypké hmotě. Vše dobře promíchjte do hladkého těsta. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 30 min. Zlehka vymažte kulatou keramickou formu na pečení (průměr 24 cm). Předehřejte troubu na 180°C. Na pomoučeném vale rozválejte těsto na tloušťku 3mm a širší než je průměr formy. Opatrně těstem vyložte formu a přesahující těsto odstraňte. Na dno koláče ozdobte zbylým těstem. dejte do trouby předehřáté na 180°C a pečte přibližně 20-30 minut (dokud těsto nezezlátne). Nechte koláč vychladnout a pak podávejte.

Suroviny

  • 250g (2 hrnky) hladké mouky
  • 100g (8 polévkových lžic) cukr
  • 2g (½ čajové lžičky) vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli
  • 100g (8 pol.lžic) změklého másla
  • 2 žloutky
  • 15 ml (1 pol.lžíce) vody
  • 1 sklenice Bonne Maman Meruňkový Džem

Bonne Maman