Zpět na Její Recepty

    Borůvková buchta

    Snídaně

    • 3 vejce
    • 175g (14 polévkových lžic) změklého másla
    • 175g (14 pol.lžic) cukru, trochu moučkového cukru na posypání
    • 200g (1 1/3 hrnku) hladké mouky s kypřícím práškem
    • 25g (1 pol.lžíce) mletých mandlí a strouhaná kůra z 1 citronu
    • 50g (4 pol.lžíce) Bonne Maman Borůvkový Džem

    Předehřejte troubu na 180°C. Formu vyložte papírem na pečení. Všechny suroviny kromě džemu dejte do mísy a ručním mixérem je smíchejte dohromady, až vytvoří hladké těsto. Případně je vařečkou míchejte asi 2 minuty. Přendejte těsto do připravené formy a uhlaďte povrch. Borůvkový džem dejte do papírového sáčku a odstřihněte jeden jeho růžek. Vymačkávejte krouživě džem odstřiženým růžkem do horní vrstvy těsta. Pečte na prostřední mřížce v předehřáté troubě přibližně 40-50 minut, párátkem ověřte, zda je buchta hotová. Párátko musí zůstat po vytažení čisté. Posypejte moučkovým cukrem. Nechte vychládat 10 minut ve formě, potom ji otočte a buchtu vyklopte. Podávejte zcela vychlazenou.

    Recept měsíce

    Jahodové Mufiny

    Bonne Maman