Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Jahodový cheesecake ve skle

Jahodový cheesecake ve skle

Ingredience (na 6 sklenic):

Na sušenky:

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 50 g mletých ​​lískových ořechů nebo mandlí
  • 100 g másla
  • 50 g surového třtinového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 špetka bourbonské vanilky, mleté
  • 1 špetka soli

 

Na krém:

  • 200 g čerstvého sýru
  • 250 g šlehačky
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 1 bio citron, šťáva a kůra
  • 1/3 čajové lžičky bourbonské vanilky, mleté
  • 1 sklenice Bonne Maman Intense jahodová

Příprava

Všechny suroviny na sušenky uhněťte v hladké těsto.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C a dva plechy vyložte pečicím papírem.

Těsto rozpulte a jednu polovinu vyválejte na pomoučené pracovní ploše. Vykrajujte pěkné tvary sušenek a rozložte je na plech – pro jarní období jsou moc pěkné formy ve tvaru motýlů a velikonočních zajíčků. Druhou polovinu těsta jednoduše rozdrobte na plech a rozprostřete (tyto sušenkové drobky se později vrství s krémem do sklenic, takže nemusejí být pěkně vykrájené).

Sušenky a drobenku pečte 15–18 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

Na cheesecake krém smíchejte čerstvý sýr spolu se šlehačkou a vyšlehejte do tuha. Vmíchejte řecký jogurt, vanilku, citronovou kůru a trochu šťávy.

Krém vrstvěte střídavě se sušenkovou drobenkou a jahodovým Bonne Maman Intense džemem do skleniček. Až do podávání nechte uložené v chladu.

Nakonec ozdobte krásnými vykrojenými sušenkami.

 

Recept od Lena Fuchs, meinleckeresleben.com