Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Rýžovo-tvarohový nákyp s meruňkovým kompotem a mandlemi

Rýžovo-tvarohový nákyp s meruňkovým kompotem a mandlemi

Ingredience (na 4-6 porcí):

  • 250 g krátkozrnné rýže
  • 750 ml ovesného mléka nebo bio plnotučného mléka
  • 50-70 g surového třtinového cukru
  • 1/3 čajové lžičky bourbonské vanilky
  • 250 g tvarohu
  • 1 bio citron, kůra
  • 4 bio vejce
  • 50 g másla
  • 1/2 sklenice Bonne Maman meruňkového kompotu
  • 100 g loupaných mandlí nebo ořechů dle vašeho výběru

Příprava

Rýži dejte do hrnce s mlékem, cukrem a vanilkou a za občasného míchání vařte do měkka 20 minut. Nakonec vmíchejte máslo.
Rýži nechejte trochu vychladnout. Vmíchejte tvaroh, citronovou kůru a vejce.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C.
Zapékací misku vymažte trochou másla. Vlijte rýžovou směs a uhlaďte.

Meruňkový kompot dejte jako malé kuličky na rýžovou směs. Nakonec posypte loupanými mandlemi.

Nechte péct 25 minut dozlatova.

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com