Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Dýňové cupcakes s kaštanovým krémem

Dýňové cupcakes s kaštanovým krémem

Suroviny na 12–14 kusů

Dýňových koláčků:
2 vejce
50 g medu
50 g cukru
75 ml rostlinného oleje, např. řepkového
200 g dýně, máslové nebo Hokaido
140 g špaldové mouky
60 g mletých mandlí
½ pomeranče, v bio kvalitě
½ čajové lžičky vanilky a skořice, mleté
½ balení prášku do pečiva s vinným kamenem
1 špetka soli

Krém:
250 g Mascarina
200 g šlehačky
1 sklenice kaštanového krému Bonne Maman

Příprava

Předehřejte horkovzdušnou troubu na 180 °C, do formy na pečení muffinů vložte papírové košíčky.
Vejce, med, cukr mixujte cca 4 minuty na nejvyšší stupeň.

Oloupejte dýni, nastrouhejte ji na jemno, přidejte do vzniklé směsi a krátce rozmixujte.
Přimíchejte olej, mouku, mandle, nastrouhaný pomeranč, vanilku, skořici, sůl a prášek do pečiva.
Jakmile je vše dobře promícháno, naplňte hmotu do papírových košíčků (max. do poloviny) a pečte 30 minut.

Pro výrobu krému vyšlehejte šlehačku do tuhé, krémovité konzistence. Smíchejte Mascarino s kaštanovým krémem a vmíchejte šlehačku. Krém nastříkejte na dýňové muffiny tak, aby lahodily oku.

Recept od Leny Fuchs – meinleckeresleben.com