Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Broskvové makronky

Broskvové makronky

Ingredience:

95 g vaječného bílku
130 g krystalového cukru
100 g moučkového cukru
125 g nakrájených mandlí

Na krém:
100 g krému (francouzského máslového krému)
2 lžíce broskvového džemu Bonne Maman

 

Příprava

Smíchejte nakrájené mandle a moučkový cukr a velmi jemně promíchejte.
Poté propasírujte přes jemné síto. Bílky ušlehejte s cukrem, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Prosátou mandlovou směs opatrně vmíchejte do bílků.
Konzistence by měla být taková, aby ze lžičky hustě stékala. Makronkovou směs nandejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou (asi 8 mm) a na pekáč vytvořte kolečka asi 3 cm.
Mezi jednotlivými kolečky nechte prostor. Nyní pekáčem několikrát poklepejte o pracovní desku, aby byl povrch hladký.

Makronky pečte v předehřáté troubě na 130 °C asi 15-17 minut. Na povrchu nesmí ztmavnout.
Na náplň smíchejte 100 g francouzského máslového krému s broskvovým džemem do hladka a rozetřete na polovinu makronek.
Slepte makronky a užívejte si.

 

Recept: Die Nascherei