Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Broskvový koláč s citronovou polevou

Broskvový koláč s citronovou polevou

Ingredience:

na těsto:
350 gramů mouky
2 žloutky
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce vanilkového aroma
270 gramů studeného másla
1/5 čajové lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
4 lžíce moučkového cukru
jeden bio citron

150 gramů mandlí (nakrájených na plátky, blanšírovaných nebo neloupaných)
2 lžíce krupicového cukru

na náplň:
370 g broskvového džemu Bonne Maman
2 čerstvé nebo konzervované broskve

na polevu:
cca 200 gramů moučkového cukru
4 lžíce citronové šťávy

Příprava

Do kuchyňského robotu přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl a nasekané studené máslo. Míchejte, dokud máslo nebude velké jako hrášek. Poté přidejte žloutky, citronovou šťávu, kůru a vanilkové aroma. Uhněťte těsto.

Plech vyložte pečicím papírem a dobře ho vymažte. Dvě třetiny těsta přidejte na plech (zbývající třetinu nechte v kuchyňském robotu) a co nejrovnoměrněji rozprostřete. Plech na pečení vložte do chladničky.

Do zbylého těsta v kuchyňském robotu přidejte mandle a moučkový cukr. Mixujte, dokud nezískáte hrubou směs, jakou vidíte na obrázku. Přikryjte a dejte na hodinu do chladničky.

Broskve nakrájejte na malé kousky. Vychladlé těsto potřete džemem a posypte nakrájenými broskvemi. Navrch dejte vychlazené mandlové těsto.

Vložte na 45 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pokud po 35 minutách moučník získá pěknou hnědou barvu, přikryjte ho na zbytek doby pečení potravinovou fólií. Koláč nechte vychladnout a poté jej uložte do chladničky alespoň na 4-5 hodin – nejlépe přes noc.

Ingredience na polevu smíchejte v misce metličkou. Dobře vychlazený koláč ozdobte polevou a nakrájejte. Počkejte, až poleva ztuhne, a poté podávejte.

 

Recept: Anina kuhinja