Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Jarní salát z červené řepy s okurkou, uzeným pstruhem a ostružinovým dresinkem

Jarní salát z červené řepy s okurkou, uzeným pstruhem a ostružinovým dresinkem

Ingredience (na 4 porce):

3 kusy červené řepy, kvašené
1 salátová okurka
200 g ovčího sýra
200 g uzeného pstruha
listy čerstvého špenátu
několik čerstvých ostružin nebo mražených ostružin
150 g celých mandlí
1 lžíce olivového oleje
několik klíčků
sůl, pepř z mlýnku

 

Na dresink:
2 lžíce Bonne Maman ostružinového džemu
4 lžíce extra panenského olivového oleje
4 lžíce Aceto Balsamico
1 lžička Dijonské hořčice, podle chuti
šťáva z půlky citronu

 

Příprava

Kvašenou řepu a okurku nakrájejte na tenké plátky.

Ovčí sýr na jemno rozdrobte.

Filety uzeného pstruha nakrájejte na kousky velikosti sousta.

Mandle smíchejte s trochou olivového oleje, osolte a opepřete, dejte na plech a pečte v troubě na 180°C 6-8 minut do zlatova.

Špenátové listy omyjte a osušte.

Všechny ingredience na salát naskládejte úhledně na čtyři talíře. Posypejte mandlemi a klíčky. Podle libosti vše dochuťte trochou soli a pepře z mlýnku.

Všechny ingredience na zálivku smíchejte dohromady a pokapejte salát.

 

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com