Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Jarní salát z červené řepy s okurkou, uzeným pstruhem a ostružinovým dresinkem

Jarní salát z červené řepy s okurkou, uzeným pstruhem a ostružinovým dresinkem

(na 4 porce)

3 kusy červené řepy, kvašené

1 salátová okurka

200 g ovčího sýra

200 g uzeného pstruha

listy čerstvého špenátu

několik čerstvých ostružin nebo mražených ostružin

150 g celých mandlí

1 lžíce olivového oleje

několik klíčků

sůl, pepř z mlýnku

 

 

Na dresink:

2 lžíce Bonne Maman ostružinového džemu

4 lžíce extra panenského olivového oleje

4 lžíce Aceto Balsamico

1 lžička Dijonské hořčice, podle chuti

šťáva z půlky citronu

 

Příprava

Kvašenou řepu a okurku nakrájejte na tenké plátky.

Ovčí sýr na jemno rozdrobte.

Filety uzeného pstruha nakrájejte na kousky velikosti sousta.

Mandle smíchejte s trochou olivového oleje, osolte a opepřete, dejte na plech a pečte v troubě na 180°C 6-8 minut do zlatova.

Špenátové listy omyjte a osušte.

Všechny ingredience na salát naskládejte úhledně na čtyři talíře. Posypejte mandlemi a klíčky. Podle libosti vše dochuťte trochou soli a pepře z mlýnku.

Všechny ingredience na zálivku smíchejte dohromady a pokapejte salát.

 

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com