Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Jogurtová zmrzlina s citrónovým krémem, karamelem a kaštanovým krémem

Jogurtová zmrzlina s citrónovým krémem, karamelem a kaštanovým krémem

Přísady

750 g řeckého jogurtu (10 % tuku)
250 g smetany ke šlehání
80–100 g citrónového krému (lemon curd)
80–100 g karamelu
80–100 g kaštanového krému
pro ozvláštnění můžete přidat špetku mleté vanilky
nebo trochu citrónové kůry

Příprava

Smetanu vyšlehejte do tuha.
Řecký jogurt rozdělte na třetiny po 250 g a smíchejte jednotlivě se 100 g citrónového krému, karamelu nebo kaštanového krému.
Ke karamelové směsi můžete přidat špetku vanilky a k citrónové trochu citrónové kůry.
Nakonec ke každé směsi přimíchejte 80 g šlehačky.
Hmotu navršte do misek a uložte do mrazáku.
Zmrzlina by se měla chladit alespoň 6 hodin.
Až bude konzistence dokonalá, servírujte zmrzlinu v úhledných kopečcích.

Tip!
Pokud je zmrzlina v mrazáku delší dobu, jednu hodinu před servírováním ji přemístěte do lednice, aby mírně povolila.

Recept od Leny Fuchs – meinleckeresleben.com