Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Kardinálské řezy s krémovou, jahodovou náplní

Kardinálské řezy s krémovou, jahodovou náplní

Ingredience:

10 vajec
250 g jemného krystalového cukru
4 lžíce perlivé vody
¼ lžičky vanilky, mleté
1 špetka soli
100 g pšeničné mouky nebo světlé špaldové mouky

 

na náplň
4 lžíce jahodového džemu Bonne Maman
500 ml šlehačky
¼ lžičky vanilky, mleté
300-400 g čerstvých jahod

moučkový cukr na prosévání

Příprava

Rozdělte 9 vajec na bílky a žloutky. Ke žloutkům v míse přidejte celé vejce. V kuchyňském robotu ušlehejte bílky s 200 g cukru do velmi tuhého sněhu. Nandejte sníh do zdobicího sáčku s děrovanou tryskou a na pečicí papír vytlačte 3 prameny po celé délce plechu na dva základy, přičemž vždy nechte mezeru na žloutkovou směs.

Žloutky vyšlehejte s vejcem, zbylým cukrem (50 g) a vanilkou v kuchyňském robotu do pěny. Přimíchejte perlivou vodu. Metličkou opatrně vmíchejte mouku. Nalijte směs do zdobicího sáčku s děrovanou tryskou a vložte ji mezi prameny sněhu. Žloutkovou směs můžete také jednoduše rozetřít mezi sněhovou směs pomocí lžíce. Pečte v předehřáté troubě při 170 °C 30-35 minut. Nechte krátce vychladnout.
Poté jsem papír na pečení rozřízla na polovinu (obě poloviny by měly být stejně veliké). Jednu polovinu vyklopte na dortový talíř a opatrně odstraňte pečicí papír. Navrch rozetřete 1 ½ lžíce jahodového džemu. Na krém vyšlehejte smetanu do tuha. Vmíchejte 1 lžíci jahodového džemu. Čerstvé jahody nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte je do krému s trochou vanilkového prášku. Krém rovnoměrně rozetřete na základ potřený jahodovým džemem.

Druhý základ otočte na proužek máslového papíru, papír sloupněte a znovu potřete 1 ½ lžičky jahodového džemu. Nyní pomocí máslového papíru položte základ na krém a lehce jej přitlačte. Nechte ztuhnout v lednici. Před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

 

Recept: Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com