Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Křehké srdíčkové sušenky s jahodovým džemem

Křehké srdíčkové sušenky s jahodovým džemem

Ingredience (cca na 30-40 sušenek):

250 gramů bílé mouky
125 gramů másla
125 gramů moučkového cukru
3 žloutky
špetka soli
1 lžíce vanilkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
10-12 lžic Bonne Maman jahodového džemu

Příprava

Mouku a máslo promíchejte v mixéru.

Vmíchejte moučkový cukr, vanilkový cukr, sůl, citronovou šťávu a žloutky. Hnětením vytvořte těsto. Těsto můžete dát na 20-30 minut do lednice nebo s ním můžete začít hned pracovat.

Těsto nabírejte lžící (nebo ho krájejte na stejné kousky, pokud je příliš studené na nabírání) a vytvarujte kuličky. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vezměte sklenici s rovným dnem, trochu ji pomoučněte a kuličky zploštěte. Pokud se těsto lepí na sklenici, vložte spodní část sklenice do mouky.

Do každého kolečka vykrojte ještě tvar srdce. Do prohlubní přidejte jahodový džem.

Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 180 °C na 10-13 minut – v závislosti na velikosti a požadované propečenosti sušenek.

 

Recept: Anina Kuhinja