Na korpus
120 g ovesných vloček (jemných)
60 g mletých mandlí
2 lžíce medu nebo javorového sirupu
80 g másla
1 špetka Fleur de Sel
Na krém:
200 g crème fraîche nebo čerstvého sýra
450 g řeckého jogurtu
1/3 lžičky mleté vanilky
1 bio citrón, kůra a šťáva
4 plátky želatiny
Na polevu:
2 lžíce Bonne Maman meruňkového džemu
1 lžíce citronové šťávy
trocha mleté vanilky
3-4 čerstvé zralé meruňky
čerstvá citronová verbena a květy na ozdobu
Korpus
Ovesné vločky opečte na suché pánvi dozlatova, poté krátce opečte mandle. Rozpusťte máslo a vmíchejte med a sůl.
Směs vtlačte do dortové formy (s odnímatelným dnem) lehce vymazané trochou oleje – okraje také mírně povytáhněte.
Chlaďte v lednici asi 30 minut, dokud neztuhne.
Krém
Smíchejte crème fraîche, jogurt, vanilku a citronovou kůru dohladka.
Želatinu namočte do studené vody, na mírném ohni rozpusťte v citronové šťávě a vmíchejte do krému.
Krém rozetřete na vychlazený základ a nechte ho další 2-3 hodiny chladit.
Topping
Jemně zahřejte meruňkový džem s vanilkou a citronovou šťávou a nalijte na tuhý krém.
Dle libosti ozdobte čerstvými meruňkami, citronovou verbenou a jedlými květy.
Recept Lena Fuchs – meinleckeresleben.com