Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Pad Thai nudlový salát s krémovým, arašídovým dresinkem

Pad Thai nudlový salát s krémovým, arašídovým dresinkem

Ingredience (na 4 porce):

300-350 g těstovin dle vašeho výběru, např. fusilli nebo penne
1 kedlubna
4-5 mrkví
1 okurka
½ hlávky zelí
½ svazku jarní cibulky
několik míchaných listů salátu
50-100 g arašídů, nahrubo nasekaných

 

na arašídový dresink:
2 lžíce arašídového krému Bonne Maman
1 stroužek česneku, oloupaný a nakrájený
2-3 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného
6 lžic Tamari (sojová omáčka)
4 lžíce sezamového oleje
šťáva ze 2 limetek
sůl, pepř z mlýnku

Příprava

Těstoviny uvařte al dente, sceďte, propláchněte a nechejte vychladnout. Na dresink smíchejte všechny ingredience do krémova.
Podle konzistence vmíchejte ještě 50 ml vody a dochuťte. Dresink by měl mít příjemnou krémovou konzistenci, ale ne příliš hustý.

Kedlubnu a mrkev oloupejte. Nakrájejte na jemné proužky. Okurku i se slupkou nakrájejte na tenké proužky. Zelí také nakrájejte na tenké nudličky. Jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky.

Vložte nudle a zeleninu do velké mísy. Přidejte všechen dresink a vše dobře promíchejte. Ochutnejte znovu.
Těstovinový salát naaranžujte na talíře a podávejte posypané nasekanými arašídy.

Rada! Kdo má rád, může přidat na kostičky nakrájené čerstvé mango.
Zelenina se může měnit v závislosti na ročním období. Dobré jsou i ​​červené nebo žluté papriky a další saláty.

 

Rezept od Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com