Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Lahodné francouzské palačinky s jahodovým džemem

Lahodné francouzské palačinky s jahodovým džemem

Přísady

Na palačinky:

  • 200 g mouky
  • 40 g cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 vajíčka
  • 500 ml mléka
  • 70 g másla

 

Na ozdobu:

Příprava

Do mísy dejte mouku, cukr, sůl a semínka z vanilkového lusku.

Ingredience smíchejte a přidejte vejce a mléko (po troškách). Dobře promíchejte, aby nevznikly hrudky. Do těsta přidejte rozpuštěné máslo a znovu promíchejte. Nechte působit alespoň 1 hodinu.

Na rozpálenou pánev nalijte naběračku těsta. Těsto rozetřete po celé pánvi. Když těsto změní barvu, otočte palačinku a osmažte ji z druhé strany.

Ozdobte palačinku lžící jahodového Bonne Maman džemu, lžící šlehačky, kousky jahod a hrstí strouhaných mandlí.