Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Mini pěnové pusinky s citronovým krémem

Mini pěnové pusinky s citronovým krémem

Ingredience (na cca 25 plněných pusinek):

  • 2 bio- bílky
  • 100 g velmi jemného krystalového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 čajová lžička citronové šťávy
  • Bonne Maman citronový krém jako náplň

Příprava

Na pusinky vyšlehejte z bílků v dokonale čisté míse tuhý sníh. Když začne tuhnout, vmíchejte citronovou šťávu, sůl a postupně cukr. Tak dlouho šlehejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a nevytvoří se pevný, lesklý vyšlehaný sníh. Směs naplňte do cukrářského sáčku a na plech (vyložený pečicím papírem) nandejte malé kousky.

Pusinky nechte sušit v troubě při 80 °C (cirkulující vzduch) cca 2,5 hodiny. Neměly by zhnědnout, ale zpevnit, proto ta nízká teplota a dlouhá doba v troubě.
Polovinu pusinek potřete citronovým tvarohem a dejte je dohromady.

 

Tip! Pusinky skladujte v úplně suché a vzduchotěsné nádobě, jinak změknou a budou lepkavé.

Další malý zasvěcený tip! Pokud vykouzlíte více pusinek (např. dvojnásobnou hmotnost), můžete vykouzlit i nebeský dezert ve sklenici. Pusinky navrstvěte do sklenic se smetanovým řeckým jogurtem a citronovým tvarohem!

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com