Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Zimní roláda s kaštanovým krémem

Zimní roláda s kaštanovým krémem

(asi na 12 kusů)

Na piškot:

4 bio vejce

120 g třtinového cukru

5 lžic minerální vody

160 g rýžové mouky

5 g prášku do pečiva

1 špetku soli

 

Na náplň:

½ sklenice kaštanového krému Bonne Maman

250 g šlehačky

250 g mascarpone

¼ čajové lžičky vanilky, mleté

2 čajové lžičky pomerančového oleje nebo 1 čajovou lžičku podle libosti

1 čajovou lžičku bio pomerančové kůry

 

Na dekoraci:

tmavou a bílou polevu

Příprava

Předehřejte horkovzdušnou troubu na 200 ° C. Plech vyložte pečícím papírem.

Oddělte vejce na piškot. Žloutky smíchejte do krémova se 100 g cukru. Vmíchejte minerální vodu.

Na tuhý sníh vyšlehejte bílky s 20 g cukru a soli.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do vyšlehané žloutkové směsi střídavě s vyšlehaným bílkem.

Směs na piškot rovnoměrně rozložte na plech a pečte v troubě 10 minut.

Mezitím posypte utěrku jemným třtinovým cukrem. Upečený piškot vyndejte z trouby na utěrku posypanou cukrem.

Nyní si vezměte malou utěrku a navlhčete ji. Poté pečící papír jemně rozprostřete vlhkou utěrkou, dokud nebude mokrý a měkký. Nyní můžete pečící papír z piškotu snadno odstranit. Otočte papír na pečení a položte jej zpět na piškot. Nyní piškot opatrně srolujte utěrkou a roládu nechte vychladnout.

Na krém vyšlehejte šlehačku dotuha a poté smíchejte s mascarpone, vanilkou a pomerančovým olejem.

Roládu znovu rozviňte. Nejprve rovnoměrně potřete kaštanovým krémem. Poté navrch natřeme polovinu krému mascarpone. Roládu srolujte a položte na podlouhlý talíř nebo desku. Roládu vychlaďte.

Vnější část rolády natřete zbývajícím krémem z mascarpone a podle potřeby ozdobte čokoládovými lupínky.

 

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com