Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Sušenkové mumie s pomerančovou marmeládou

Sušenkové mumie s pomerančovou marmeládou

Ingredience (na cca 20 kusů):

  • 250 g špaldové mouky
  • 150 g čerstvého sýra
  • 150 g studeného másla
  • 30 g surového třtinového cukru
  • 1/2 bio citronu, kůry
  • 1/2 čajové lžičky skořice, mleté
  • 1 špetka vanilky, mleté
  • 1 špetka soli

 

Na náplň:

  • 1/2 sklenice pomerančové marmelády, od Bonne Maman

Příprava

Všechny suroviny na těsto smíchejte dohromady.

Těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše (asi 3 mm silné).

Vykrojte 20 obdélníků – o velikosti cca 5 x 10 cm. Rozmístěte na plech vyloženým pečicím papírem.

Každý obdélník těsta potřete 1 lžičkou pomerančové marmelády.

Zbylé těsto znovu prohněťte a vyválejte. Těsto nakrájejte na proužky různých velikostí. Proužky těsta překřižte napříč náhodně po marmeládě jedno přes druhé a přitlačte je lehce na okraje.

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20-25 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

Podle libosti použijte dva kousky čerstvého sýra + dva kousky hořké čokolády na oči mumií.

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com