Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Sýrovo-ostružinový tolar

Sýrovo-ostružinový tolar

Ingredience (na 4 porce po 2 tolarech):

Tolar kozího sýra:

  • 1 role listového těsta
  • 4 lžičky ostružinového džemu, od Bonne Maman
  • 8 plátků kozího sýra
  • čerstvý tymián
  • 1 lžička květového medu
  • citronová kůra, 1/2 z bio citronu
  • sůl, pepř z mlýnku
  • 1 malé bio vejce, na potření

 

Salát & dresink:

  • 2 polévkové lžíce ostružinového džemu, od Bonne Maman
  • 2 lžičky středně pálivé hořčice
  • 4 polévkové lžíce jablečného octa nebo Condimento Bianco
  • 5-6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje
  • sůl, pepř z mlýnku
  • 4 hrsti křupavých salátů – např. frisée, rucola nebo mladý mangold
  • 250 g čerstvých ostružin
  • 120 g jader lískových ořechů

Příprava

Listové těsto rozválejte a vykrojte 16 koleček. Kousky těsta znovu prohněťte, vyválejte a vykrajujte.

Na plech vyložený pečicím papírem položte 8 koleček těsta a každý potřete 1/2 lžičky ostružinového džemu. Poté přikryjte druhým kolečkem listového těsta. Rozšlehejte vajíčko a potřete jím kolečka z listového těsta. Dochuťte solí a pepřem.

Doprostřed každého kolečka těsta položte 1 plátek kozího sýra. Dochuťte čerstvým tymiánem a trochou čerstvě mletého pepře a pokapejte trochou medu.

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut dokřupava a dozlatova.

Mezitím na dresink smíchejte ostružinový džem s hořčicí, octem, olivovým olejem, solí a pepřem do hladka.

Lískové ořechy rozložte na plech a vložte do trouby. Restujte 8-10 minut do zlatova.

Skořápky pražených lískových ořechů oloupejte a ořechy rozpulte příp. nasekejte nahrubo.

Omyjte listy salátu, osušte je a rozprostřete na čtyři talíře. Pokapejte dresinkem. Navrch rozprostřete čerstvé ostružiny a opražené lískové ořechy. Teplé tolary s kozím sýrem položte na salát, posypte trochou čerstvě nastrouhané citronové kůry a podávejte.

 

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com