Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Trifle s arašídovým krémem, mangem, malinami a banánovo-ovesnými sušenkami

Trifle s arašídovým krémem, mangem, malinami a banánovo-ovesnými sušenkami

Ingredience (na 6-8 skleniček):

4 lžíce Bonne Maman arašídového krému
250 g odtučněného tvarohu
500 g řeckého jogurtu
250 g šlehačky
¼ lžičky vanilky, mleté
4 lžíce jemného třtinového cukru
1 zralé mango
šťáva z  ½ citronu
250 mražených malin

na sušenky:
2 zralé banány
150 g jemných ovesných vloček
1 lžíce Bonne Maman arašídového krému
1 špetka soli

Příprava

Sušenky připrav tak, že banány rozmačkáš vidličkou ve velké míse. Přidej arašídový krém, ovesné vločky a sůl a vše promíchej. Na plech vyložený pečicím papírem dej lžící 12-15 kopečků směsi a přitlač je. Sušenky peč 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Nech je vychladnout.

Na krém smíchej tvaroh s jogurtem, vanilkou, arašídovým krémem a 2-3 lžícemi cukru dohladka. Smetanu ušlehej dotuha a vmíchej. Maliny lehce prohřej s 1 lžící cukru. Mango oloupej a nakrájej na malé kostičky. Smíchej s trochou citronové šťávy.

Sušenky nahrubo rozdrob. Nyní navrstvi do sklenic arašídovo-jogurtový krém, střídavě s nadrobenými sušenkami, malinami a kostkami manga.

Sklenice chlaďte až do podávání.

 

Recept, Lena Fuchs