4 lžíce Bonne Maman arašídového krému
250 g odtučněného tvarohu
500 g řeckého jogurtu
250 g šlehačky
¼ lžičky vanilky, mleté
4 lžíce jemného třtinového cukru
1 zralé mango
šťáva z ½ citronu
250 mražených malin
na sušenky:
2 zralé banány
150 g jemných ovesných vloček
1 lžíce Bonne Maman arašídového krému
1 špetka soli
Sušenky připrav tak, že banány rozmačkáš vidličkou ve velké míse. Přidej arašídový krém, ovesné vločky a sůl a vše promíchej. Na plech vyložený pečicím papírem dej lžící 12-15 kopečků směsi a přitlač je. Sušenky peč 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Nech je vychladnout.
Na krém smíchej tvaroh s jogurtem, vanilkou, arašídovým krémem a 2-3 lžícemi cukru dohladka. Smetanu ušlehej dotuha a vmíchej. Maliny lehce prohřej s 1 lžící cukru. Mango oloupej a nakrájej na malé kostičky. Smíchej s trochou citronové šťávy.
Sušenky nahrubo rozdrob. Nyní navrstvi do sklenic arašídovo-jogurtový krém, střídavě s nadrobenými sušenkami, malinami a kostkami manga.
Sklenice chlaďte až do podávání.
Recept, Lena Fuchs