Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Vanilkovo-tvarohové koláče s meruňkovým džemem

Vanilkovo-tvarohové koláče s meruňkovým džemem

Ingredience (asi na 12-14 kusů):

Na těsto:

  • 500 g špaldové mouky, plus ještě něco navíc
  • 250 ml vlažného ovesného mléka nebo bio-plnotučného mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 50 g surového třtinového cukru
  • 1/4 čajové lžičky bourbonské-vanilky
  • 1 špetka soli
  • 50 g měkkého másla
  • 1 bio-vajíčko

 

Na náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 150 g čerstvého sýra
  • 1 bio-vajíčko
  • 2 čajové lžičky vanilkovo-pudinkového prášku
  • 1/4 čajové lžičky bourbonské-vanilky
  • 1 bio citron, jen kůra
  • 50 g surového třtinového cukru
  • 1/2 sklenice meruňkového džemu, od Bonne Maman

 

Kromě toho:

  • trochu ovesného mléka na potření
  • pár mandlí na posypání

Příprava

Na těsto dejte všechny ingredience do mísy a pomocí kuchyňského robota jej zpracujte do hladka, uhněťte těsto – nejlépe asi 5 minut na nejnižší stupeň.

Přikryjte a nechte těsto kynout asi 45 minut.

Na náplň smíchejte všechny ingredience (kromě džemu) dohromady.

Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte do tvaru role. Rozdělte na cca 12-14 stejných kousků. Z dílků vytvarujte kolečka a přitiskněte na plocho. Koláče dejte na dva plechy vyložené pečicím papírem. Navlhčenými prsty udělejte ve středu každého kousku těsta velkou prohlubeň (tak aby bylo dostatek místa na náplň).

Tvarohovou směs naplňte nejlépe do cukrářského sáčku a naplňte s ní jednotlivé prohlubně, případně přidejte lžičkou. Navrch dejte 1 čajovou lžičku meruňkového džemu.

Nechte koláče znovu kynout asi 15 minut. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C.

Okraj koláčů potřete trochou mléka a vtlačte nasekané mandle.

Koláče pečte ve vyhřáté troubě 22–25 minut dozlatova.

Nechte mírně vychladnout a podle chuti poprašte trochou moučkového cukru.

 

 

Recept od Lena, www.meinleckeresleben.com