Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Tvarohový koláč s mascarpone a s fíkovým džemem

Tvarohový koláč s mascarpone a s fíkovým džemem

Ingredience (pro model s průměrem přibližně 20 cm):

Na těsto:
200 g rýžové mouky
1 špetka soli + 1 špetka skořice
30 g hnědého cukru
100 g studeného másla
4 lžíce studené vody

 

Na náplň:
250 g mascarpone
250 g tvarohu
50 g hnědého cukru
asi 3 vejce
1 bio citron, šťáva a kůra
½ čajové lžičky vanilky, mleté
1 lžíce kukuřičného škrobu

 

Na posypání:
2 lžíce mandlové mouky nebo mletých mandlí

 

Na ozdobu:
sklenice fíkového džemu Bonne Maman
asi 2 lžíce řeckého jogurtu
asi 4 čerstvé fíky

Příprava

Na těsto nakrájejte studené máslo na kousky a prohněťte s moukou, solí, skořicí a cukrem (nejlépe kuchyňským robotem). Nakonec přidejte vodu a krátce promíchejte a vytvořte hladké těsto.

Těsto nechte 15 minut odpočívat v chladničce. Předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C.

Mezitím smíchejte všechny ingredience na náplň dohromady.

Těsto rozválejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a vyložte jím dortovou formu. Koláč posypte mandlovou moukou.

Navrch dejte náplň a rovnoměrně rozetřete.

Pečte 35-40 minut. Nechejte úplně vychladnout.

Potřete fíkovým džemem. Doprostřed dejte kopeček jogurtu a navrch dejte čerstvé fíky.

 

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com