Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Tvarohový koláč s mascarpone a s fíkovou marmeládou

Tvarohový koláč s mascarpone a s fíkovou marmeládou

(pro model s průměrem přibližně 20 cm)

Na těsto:

200 g rýžové mouky

1 špetka soli + 1 špetka skořice

30 g hnědého cukru

100 g studeného másla

4 lžíce studené vody

 

Na krém:

250 g mascarpone

250 g tvarohu

50 g hnědého cukru

asi 3 vejce

1 bio citron, šťáva a kůra

½ čajové lžičky vanilky, mleté

1 lžíce kukuřičného škrobu

 

Na posypání:

2 lžíce mandlové mouky nebo mletých mandlí

 

Na náplň:

sklenice fíkové marmelády Bonne Maman

asi 2 lžíce řeckého jogurtu

asi 4 čerstvé fíky

Příprava

Na těsto nakrájejte studené máslo na kousky a hněťte na drobky s moukou, solí, skořicí a cukrem (nejlépe kuchyňským robotem). Nakonec přidejte vodu a krátce promíchejte a vytvořte hladké těsto.

Těsto nechte 15 minut odpočívat v chladničce. Předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 ° C.

Mezitím smíchejte všechny ingredience na náplň dohromady.

Těsto rozválejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a vyložte jím dortovou formu. Koláč posypte mandlovou moukou.

Navrch dejte náplň a rovnoměrně rozetřete.

Pečte 35-40 minut. Nechejte úplně vychladnout.

Potřete fíkovou marmeládou. Doprostřed dejte kopeček jogurtu a navrch dejte čerstvé fíky.

 

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com