Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Velikonoční koláčky s jahodovým džemem

Velikonoční koláčky s jahodovým džemem

(na 12-15 kusů)

Na jogurtové koláčky:

400 g světlé špaldové mouky

3 lžičky Weinstein – prášku na pečení

1/3 lžičky Bourbonské vanilky, mleté

1 špetka soli

50 g surového třtinového cukru

1 bio limetka, kůra

100 g ledově studeného másla

250 g smetanového přírodního jogurtu

2 bio vajíčka

 

Na polevu:

250 g šlehačky

2 lžíce zakysané smetany

¼ lžičky Bourbonské vanilky, mleté

1/2 bio limetky, kůra

1/3 sklenice Bonne Maman jahodového džemu

Příprava

Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, mletou vanilkou, limetkovou kůrou, cukrem a solí.

Rukama prohněťte kousky studeného másla, abyste vytvořili drobivé těsto.

Jogurt smíchejte s vejcem a přidejte ke směsi drobenky. Míchejte stěrkou, dokud se těsto nespojí – nepropracovávejte příliš dlouho.

Těsto položte na pomoučněnou pracovní plochu a pomoučněnýma rukama rozválejte na plát silný asi 3 cm. Nyní můžete vykrajovat kulatá kolečka nebo oválná velikonoční vajíčka, jak chcete.

Koláčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 18-20 minut do zlatova.

Nechte koláčky vychladnout.

Šlehačku vyšlehejte dotuha. Vmíchejte zakysanou smetanu, vanilku a kůru z limetky.

Vložte krém do sáčku s hladkou tryskou a na okraje koláčků nastříkejte tečky krému.

Doprostřed dejte 1-2 lžičky džemu. Podávejte nejlépe čerstvé.

 

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com